perjantai 4. heinäkuuta 2014

Rahoituksen hakeminen

Lennot ja asuminen tekevät lompakkoon taas kohtalaisen loven, mutta koitan olla viime vuotta ahkerampi juttujen myynnissä. Viime vuoden reissusta kirjoitin loppujen lopuksi kolme juttua, toivottavasti tänä vuonna saan aikaan enemmän. Skeptikkoon saa ilmeisesti taas tehdä jutun, opettajien lehdet ovat olleet kiinnostuneita ja tällä kertaa paikallinen sanomalehtikin tarjoaa juttupaikkaa jo etukäteen.

Koska apurahan hakeminen hakemuksesta päätökseen kestää useita kuukausia, yritin hakea matka-apurahaa jo talvella. Eihän siitä mitään tullut, kun kokouksen puhujiakaan ei ollut vielä tiedossa. "Haluaisin apurahan kokoukseen, josta en tiedä vielä oikeastaan mitään, mutta perhanan hienoa siellä tulee olemaan!" ei riittänyt vakuuttamaan ketään.

Asuminen tulee taas kohtalaisen edulliseksi. Menen paikalle jo maanantai-illaksi ja ensimmäisen yön asun yksin. Toisena yönä jaan huoneen Jamien kanssa, siitä eteenpäin useamman ihmisen kanssa. Koska huoneessa ei vietetä juurikaan aikaa, ei asuinkumppaneille ole juurikaan muita vaatimuksia kuin luotettavuus. Keskiviikosta eteenpäin huoneen lattialle tulee muutama asukas, jotka maksavat saman osan huoneesta kuin minäkin. Ennestäänkin edullinen huone muuttuu naurettavan halvaksi. Koko kahdeksan päivän asumiseni maksaa alle 200 €.

Viime kerrasta oppineena minulla on käyntikortit teetettynä. 250 kpl luulisi riittävän hienosti. Kääntöpuolella on mahdollisuus matkakassani kartuttamiseen Bitcoinia, joukkorahoitusta tai PayPalia käyttäen. Onki veteen ja katsotaan poikiiko se mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti